Mitr Blog

  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Cesaret taşı olarak bilinen varisit taşı onu kullanan kişiye öz güven kazandırdığı ve cesaret verdiği bilinmektedir. Kalp ve duygu üzerinde bütünleyici bir etki oluşmasına yardımcı olur. Kalbe uyum ve huzur verir.

    Varisit taşı ender olarak bulunur ve Turkuaz taşına benzer. Bu nedenle sıklıkla karıştırılır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Yeşim ya da Jade taşı; iyileştirici bir taştır. Bunun yanı sıra bedeni ve ruhu bütün hastalıklardan korumaktadır. Aynı zamanda rahatsızlıkları iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

    Yeşim/ Jade taşı; mutluluk taşı şeklinde tanımlanır. Bunun yanı sıra ismini yeşil renginden almaktadır. Ancak bu taşın aynı zamanda; beyaz, sarı, kahverengi, kırmızı ve siyah benekli renkleri de bulunmaktadır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Yakut ya da Ruby taşı; kırmızı rengi ve kırmızı tonlarındaki rengi nedeni ile aşkı sembolize eder. Bununla beraber bu taş; ”aşk taşı” şeklinde de bilinmektedir. Aynı zamanda yakut taşı; kralların ve kraliçelerin taşı şeklinde kabul edilmekle beraber saygınlığı ve asilliği temsil etmektedir.

    Yakut taşı; kıymetli taşların efendisi şeklinde bilinmektedir. Bunun yanı sıra Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde çıkarılmasına karşın yakut taşının ana vatanı; Güney Asya ve Hindistan olarak tanımlanmaktadır. Yakut taşı; her zaman aşk, sevgi, sadakat, yakınlık ve tutkulu bağlılık ile anlamlandırılmıştır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşların her biri farklı özelliklere sahiptir. Özellikle de yıldız taşı kişinin tüm hayallerini gerçekleştirmesine yarar. Kararlılık ve öz güven sağlayan bu taş karamsarlığa karşı oldukça etkilidir. Fiziksel ve ruhsal bir arında sağlayan yıldız taşı olumlu enerji yaymaktadır. Gerginliği azaltması ile bilinen bu taş canlılığı da teşvik eder. Açık turuncu rengi ve simli yapısı ile bilinen yıldız taşının sağlığa da çok fazla faydası bulunur.

    Sağlığa yararlı olan yıldız taşı romatizmaya da iyi gelmektedir. Kalp çakrasında etkili olan yıldız taşı belli aralıklar ile temizlenir. Yapılan temizlik de taşın enerjisini düzenlemesi ile bilinir. Yıldız taşının temizlenmesi ve bakımına da özen gösterilmelidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Zebrecet taşı; dünya çapında Peridot ismi ile bilinir. Bununla beraber Peridot sözcüğünün Yunancada ”zenginlik sunan” manasına gelen ”peridona” sözcüğünden türetildiği söylenebilir.

    Zebercet taşı renginden ötürü; zeytin, olivin, zeytuni, krizolit isimleri ile de anılmaktadır. Bu doğal taş; oldukça eski dönemlerden beri mücevher ve takı yapımı adına kullanılan değerli taşlar içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra Peridot ya da Zebercet taşı; iletişim taşı şeklinde de ifade edilmektedir. Bununla birlikte bu taş; bireyin etrafı ile iletişiminin düzelmesine yardımcı olur. Zihin ve beden dengesini sağlamaktadır. Peridot taşı; pozitif düşüncenin artmasına destektir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Topraklama taşı olarak da bilinen zirkon taşı, son derece güçlü bir şifa enerjisini içerisinde barındırır. Zirkon taşı, kişilerin ruhsal yönlerini tanımalarına ve erdemli yönlerini dengelemeye yardımcı olurken, başkalarını ve kendilerini sevmelerine yardımcı olur.

    Dünya üzerindeki en eski minerallerden bir tanesi de zirkon taşlarıdır. Geçmiş zamanlarda mücevher yapımında sıklıkla kullanılmıştır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşların temizliği, bakımı ve kullanımı oldukça önemlidir. Yeteri özenin gösterilmediği taşlar, bakımsız kaldıklarından dolayı yeterince etki gösteremeyebilirler. Bu nedenle özellikle yeni alınan ve ilk kez kullanılan taşların enerjisi yenilenmelidir. Taşın görselliği ve sağlık açısından temizlik yapmaya da özen gösterilmelidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Günümüzde ilaç kullanmadan fiziksel veya ruhsal hastalıkları tedavi etmek için çeşitli yöntemler aranmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de eski çağlardan bu yana kullanılan doğal taşlardır. Son dönemlerin en popüler taşlarından birisi ise Ametist taşıdır.

    Bu taş, Yunanca “sarhoş etmek” anlamına gelen kelimeden adını almaktadır. Genellikle mor veya eflatun rengi ile piyasada bulunmaktadır, kuvars familyasından gelmektedir. Mücevherlerde sıkça tercih edilen bu kuvars, en saf hali yani kristal hali ile tercih edilebilir.

    İlk kullanıldığı zamanlarda bu taşın sarhoş olmaktan koruduğuna inanılarak kullanıldı. O dönemlerde Ametist’ten üretilen çanaklardan içki içenler sarhoş olmadığına yönelik iddialarda bulunurdu. Günümüzde ise vücuttaki stresin ve negatif enerjinin atılmasına yardımcı olması için tercih edilmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Tarih boyunca görülen tüm dini inançlarda ve mitolojik kaynaklarda bolluk ve bereket çok önemli bir konudur. Artmasına yönelik çeşitli ibadetler ve ritüeller yapılmıştır, bu eylemlerde kullanılan en çok renk ise sarıdır. Bu nedenle Güneş, bereketin sembolü olarak kabul edilmiştir.

    Yalnızca semavi dinlerde değil, eski çağ uygarlıkları için de bolluk konusu oldukça önemlidir. Bu konu binlerce yıl öncesinde dahi önemli sayılmıştır. Başta Mezapotamya, Antik Mısır, Antik Yunan uygarlıkları olmak üzere her toplumda bu konuya yönelik çalışmalar ve ibadetler bulunmaktadır.

    Bereket kelimesi eskiden bu yana “nimetin çok olması, artış, hayır, saadet” gibi anlamlar taşımaktadır. Bahsedilen artış yalnızca para ile ilişkili değildir. Kullanıldığı dönemde günümüzdeki para kadar önemli olan ne ise onun artması için dualar edilirdi. Örneğin yağmur duası bunlardan birisidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Günlük yaşamda veya iş hayatında yeni bir atılım yapmak veya genel manada kendisini cesaretsiz hisseden kişiler doğal yollardan çözüm aramayı denemişlerdir. Doğal çözümlerden birisi ise minerallerden oluşan şifa deposu taşlardır.

    Enerji dengelemek ve özellikle herhangi bir konuda motivasyon desteği almak amacıyla kullanılan bu taşlar eski çağlardan bu yana tercih edilmektedir. Bilimsel anlamda bir kanıtı olmasa da düzenli olarak bu taşları kullananların yorumları hep pozitif yönlü olmuştur.

    Farklı özellikle ve renklere sahip olan bu taşlar, enerji dengelemesi yaparak özgüven arttırma odaklıdır. İç gücüne güvenmeyen kimselerin kullanması şiddetle tavsiye edilir. Kişisel doğum haritalarında ateş ve hava elementlerinin az bulunduğu kimseler bu taşlardan mutlaka taşımalıdır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Nazara iyi gelen doğal taşlar fiziken ve ruhen insana iyi gelseler de bilimsel olarak henüz tescillenmemişlerdir bu nedenle kesin bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Nazar da soyut bir kavramdır ve insanın gözünden çıktığına inanılan kötü enerji dalgaları, baktığı nesne veya kişilere bu enerjiyi yansıtmaktadır.

    Toplum içerisindeki herkes birbirinin enerji alanındadır ve buna maruz bırakırlar. Ortamdaki kişiler genel olarak negatiflerse olumsuz tüm hisler bizim içimize de geçmektedir. Bu nedenle enerji alanını yani aurayı korumak bu taşlarla mümkün olmaktadır.

    Özellikle İslamiyet inancında göz değmesi çokça yer almaktadır. Kötü düşünceler ile bakışların birleşmesi sonucunda bu tatsız durum oluşmaktadır. Yalnızca insanlara değil hayvanlara hatta bitkilere dahi yansıyabilir. Bu kem göz meselesi büyük hastalıklara ve hatta ölüme dahi yol açabilmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İş konularında görülen önemlisi rüya da görülen doğal taşlardır. Yeni ve önemli bir ortaklılığın kurulacağına ve bu işlerden para kazanılacağı anlamına gelir. Para kazanarak yatırım yapılacağını müjdeler. Güzel olaylar yaşanacağını ve bu olaylarla beraber sevinç göz yaşları döküleceğini anlatır.

    Başarıların kazanılacağına ve olumlu yönde kararlar verileceğinden bahseder. Allahtan gelen her türlü zorluk ve sıkıntıya karşı göğüs gerilebileceğini, yaşadığı evin bolluk ve bereket ile dolacağını müjdeler. Aynı zamanda başarıdan başarıya koşarken büyük paralar kazanılacağına delalet eder.

    Bu rüyayı gören hasta kimseler şifa bulacaktır. Bu sayede huzurunu geri kazanacağını müjdeler. Çok uzun zamandır hayal edilen ancak kavuşulamayan her şeye kavuşmak artık mümkün hale gelecektir. Zorlu dönemin artık bittiğini huzura yelken açılacağını işaret eder.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kayaç Nedir?

    Kaya ve minerallerin bir araya gelmesi ile oluşan diğer adıyla mineral topluluğu denilen gruptur. Eski dillerde “sahre” kelimesine tekabül ederdi. Türkçede ise “kült” sözcüğü ile ifade edilir. Batı dillerinde “gestein, roche, rock” gibi sözcüklerle ifade edilmektedir.

    Başkalaşım, magmatik ve sedimanter (tortul) olmak üzere üç ana başlıkta incelenirler. Söz konusu başlıklar kendi içlerinde dallara ayrılabilirler. İnceleyen bilim dalına ise petrografi adı verilir, bu alan jeolojinin alt dalı olarak kabul edilir.

    Yeryüzünün oluşum tarihini anlamak için bu taşları incelemek ve taşlar üzerinde analizler yapmak son derece önemlidir. Oluşan bir taş başka bir taşa dönüşebilir, bu dönüşüm döngüsüne kayaç döngüsü adı verilir ve jeolojik bir model ile gösterilebilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kedi Gözü Taşı Nedir?

    Genellikler kahverengi tonlarında ve “Krizoberil” adıyla da bilinen kuvars grubuna ait şifalı taşlardan birisidir. 1789 yılında Abraham Gottlob Werner tarafından keşfedilmiştir. Dikey ve yatay olmak üzere içerisinde birçok element bulunur bu nedenle gün ışığında kedinin gözüne benzer şekilde parıldar.

    Oldukça nadirdir ve dünyada şifalı taşların efendisi olarak adlandırılır. Oldukça değerli olmasından kaynaklı mücevher taşı olarak değerlendirilir. İçerisinde kolayca görülebilen ince ama keskin bir ışıltı çizgisi vardır. Taşın saydamlık derecesi ve rengin derinliği, fiyatı üzerinde oldukça etkili olmaktadır.

    Yalnızca kahverengi değil limon sarısı, yeşil-sarı arasındaki geçiş renkleri, Bal rengi, nane yeşili gibi tonlarda da bulunabilir. En değerli olanı ve en çok aranan rengi ise altın sarısı olandır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşlar, birçok kültürde uzun zamandır şansla ilişkilendirilen minerallerdir. İnsanlar farklı inanç ve geleneklere dayanarak bu taşlara çeşitli anlamlar ve özellikler vermişlerdir.  Kişinin inançlarına ve kültürel geçmişine bağlı olarak, doğal taşlar iyi şans getirebilir veya getirmeyebilir. Bazı insanlar doğal taşların şans getirebileceğini ve pozitif enerjiler taşıyabileceğini düşünmesine rağmen, diğerleri bu tür inançları bilim dışı buluyor.

    Taşların şans getirdiği fikri sıklıkla kültürel normlardan, ezoterik inançlardan ve kişisel tercihlerden etkilenir. Metafiziğe göre taşların çeşitli enerjileri olabilir ve bu enerjilerin insanların yaşamlarını iyileştirebileceğine inanılır. Yine de, bu enerjilerin varlığının bilimsel kanıtı eksik.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Face roller, yüze masaj yapmak için kullanılan bir cilt bakım aracıdır. Face roller yabancı bir terimdir dilimize uyarlama olarak yüz silindiri ya da yüz rollerı denir. Tipik olarak mermer, kuvars, yeşim taşı veya diğer doğal taşlardan yapılmış olup, silindir benzeri bir şekle sahiptir. Masaj aletinin iki ucundan biri daha büyük veya daha küçük olabilir. Bunlar çeşitli yüz bölgelerine uygulanabilir.

    Cilt bakımı için face roller adı verilen yüz masaj aleti kullanılır. Genellikle mermer, kuvars, yeşim taşı, ametist veya başka bir doğal taştan yapılır ve silindir benzeri bir şekle sahiptir. Uzun sapın iki ucunda yuvarlak taşlar yer almaktadır. Bu taşlar kullanılarak yüzün çeşitli bölgelerine uygun şekilde masaj yapılır. Face rollerın birincil işlevi, dolaşımı iyileştirmek, lenfatik drenajı teşvik etmek ve yüz kaslarını gevşetmek için yüz ve boyun bölgesine masaj yapmaktır. Ek olarak, soğuk taşların cilt ile teması şişliği azaltabilir ve cildin taze hissetmesini sağlayabilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Pandül (Sarkaç) Nedir?

    Pandül (Sarkaç) herhangi bir zincir veya ipe bağlı olan radyestezik bir araç olarak tanımlanmaktadır. Kurulan bu düzenek denge çekim kuvvetine bağlıdır. Enerjileri farklı frekansta çalışan durumların anlaşılmasını sağlarlar. Denge çekim kuvvetine bağlı olarak sabit bir noktada döner ve bu şekilde çalışmaya başlar.

    Sabit bir şekilde tutuldukları zaman çeşitli enerjileri salınım yapabilirler. Özellikle matematik, müzik gibi alanlarda kullanılabilir. En doğru bilgiyi almak ve kullanmak suretiyle tasarlanan bir araçtır. Eski zamanlarda saatin kaç olduğunu, kaç saatin geçtiği gibi zamansal soruların cevaplarını almak için kullanılırdı.

    Yüksek bir enerjiye sahip her maden veya doğal taştan bu düzenekler elde edilebilir. Pirinç, altın, gümüş gibi madenler veya ahşap, doğal taşlar bu araç için tercih edilebilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Son zamanlarda gerek şıklık katmak gerek şifalanmak gibi çeşitli sebeplerle kullanılan doğal taşlar verilen isimdir. Doğa içerisinde kendiliğinden oluşan ve oluşumu için belli süreler gereken, içerisinde çeşitli mineral ve kristallerin bulunduğu yapılardır.

    Her yer alan taş doğal taş değildir, bu ismi alabilmesi için kendilerine özel faydaları bulunması gerekir. Ayrıca bu ürünlerdeki gerçeklik payı da son derece önemlidir, taklit ürünlerin alınması hiçbir işe yaramayacaktır. Oldukça nadir ve ince işçilik istemeleri nedeniyle fiyatları diğerlerine göre yüksek olabilmektedir.

    Bu maddelerin güçleri en eski dönemlerden bu yana bilinir ve kullanılırdı. Özellikle Antik Mısır uygarlığında Lapis Lazuli taşından makyaj malzeme elde edilmesi ya da kütleler halinde kullanılması bilinen en eski bilgilerdir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Tıp dünyasında da kendine geniş bir kullanım alanı bulan hardal otu, sağlık için faydalı bitkilerden biri olarak görülmektedir. Sindirim sistemini düzenlemeden canlı ve sağlıklı deri görünümüne, kan yapıcı özelliğinden sinir sistemini yumuşatmaya kadar pek çok faydası bulunan hardal otundan elde edilen yağlar da ilgi görmektedir. Bu yazımızda hardal otu kullanım alanları, faydaları, özellikleri gibi pek çok merak edilen konunun detaylarını bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Gelincikler familyasından olan haşhaş, başta kozmetik olmak üzere gıda, aromaterapi, fizik tedavi, psikolojik tedavi gibi pek çok farklı alanda kullanılan şifa kaynağı bir bitki olarak bilinmektedir. Yaprakları yumurta şeklinde olan haşhaşın tohumundan özel yöntemler uygulanarak haşhaş yağı da elde edilmektedir. Haşhaş yağı geniş kullanım alanına sahip olması, bu bitkiyi çeşitli sektörlerde daha da ünlü yapmaktadır. Haşhaş kullanım alanları, faydaları ve özellikleri hakkında detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız, bu yazımızdan yararlanıp aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Doğal şifa yöntemleri arasında sık kullanımı ile öne çıkan ısırgan tohumu özellikle yağ olarak kullanıldığında vücut açısından son derece özel yararlara sahiptir. Saçlardan cildin parlak görünüm kazanmasına kadar faydalara sahip olan ısırgan tohumu aynı zamanda ruhsal açıdan da pek çok yarar taşımaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Hem antioksidan hem de lif açısından oldukça zengin tropik bir meyve olan greyfurt, insan sağlığı açısından pek çok fayda sağlamaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre greyfurt meyvesinin sağlıklı kilo verip zayıflamadan kalp hastalıkları riskiniz azaltmaya kadar vücut için önemli faydalarının bulunduğunu ortaya koymuştur. Greyfurt meyvesinin özel olarak ekstraksiyon işlemlerine tabi tutulmasıyla bu meyvenin özütü elde edilebilmektedir. Greyfurt meyvesinin özü günümüzde gıda, sağlık ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır. Bu yazımızda greyfurt meyvesinin faydaları, kullanımı ve karakteristik özellikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Özellikle cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan ıtır çiçeği son derece şifalı özellikler gösteren bir bitkidir. Yağ olarak kullanıldığında cildin parlaklık kazanması, lekelerin temizlenmesi, daha sağlıklı bir görünüme kavuşulması gibi faydalarının yanında günlük yaşamda karşılaşılan çeşitli sorunların giderilmesi için de etkili olmaktadır. Çay olarak da içilebilen ıtır çiçeği hazımsızlık gibi sorunların giderilmesine de etki etmektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Astroloji

    12 parça ile ifade edilen astrolojik alanların sınırını belirten kavramdır.  Zodyak sırası gibi Koç burcundan başlayarak Balık burcunda sonlanır, dolayısıyla 12 burç 12 evi temsil etmektedir. Kişisel doğum haritaları bu evlerden etkilenir ve bu şekilde okumalar yapılır.

    Bireyler, günlük hayattaki konularla alakalı düşündüklerini ne zaman ve nasıl ortaya çıkaracaklarını bahsi geçen kavram sayesinde öğrenmek mümkündür. Doğum haritaları kişiye özeldir, bu nedenle görülen etkiler de birbirinden farklı olmaktadır.

    Doğum bilgileri gün ay yıl şeklinde alınır, doğum saati ve yeri de öğrenildikten sonra yıldız haritaları hesaplanır. Bu şekilde evlerin konumları ve etkileri öğrenilir.

    astroloji
  • Ocak 10, 2024 Astroloji

    Bazı burç vardır ki diğer insanlara nazaran daha farklı görülürler ve sevilmek için ekstra çaba göstermelerine gerek kalmaz. Unutulmamalıdır ki her insan çok özeldir ve çok değerlidir, bizler yalnızca yapılan araştırma ve analizlerin sonuçlarını ortaya koymaktayız.

    İnsanların her biri bir auraya sahiptir ve bu aura onların dışarıdan algılanış biçimleri ile alakalıdır. Güçlü enerjilere sahip kişiler herhangi bir ortamda ilgi onlara yönelir, dikkatleri üzerinde toplar. Gerek cana yakınlıkları gerek samimi davranışları nedeniyle herkesçe sevilirler.

    Bazı özellikler insanları birbirine çeker, konuşkanlık, güler yüzlülük bunlardan bazılarıdır. Bu nedenle böyle kişilerle bir arada olmak, arkadaşlık kurmak veya içten içe beğenmek kaçınılmaz hale gelir. İşte bu özelliklere sahip 5 burç aşağıda yer almaktadır.

    astroloji
  • Ocak 10, 2024

    Etkili bir besin maddesi olduğu kadar nane aynı zamanda cilde doğrudan etkisi ve ruhsal etkileri ile de öne çıkan özel bir bitkidir. Gerek kokusu gerekse ferahlık sağlayan tadı ile birlikte nane tam bir şifa kaynağı olmayı başarmaktadır. Nane faydaları ve kullanımı ile birlikte günlük yaşamda pek çok sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Genelde kuruyemiş olarak tercih edilse de kabak çekirdeği faydaları ve özellikleri bakımından son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Daha çok kendisine özgü tadı ile özellikle çayın yanında tüketilen kabak çekirdeği yağ olarak kullanıldığında cilt sağlığından sindirim sorunlarına kadar pek çok yarar göstermekte, bakım kremlerinin de vazgeçilmez bir parçası olmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kalendula ya da aynısefa çiçeği her ne kadar görünümü ile dikkat çekici olsa da özellikle kalendula kullanımı ve özellikleri bakımından son derece şifalı bir bitkidir. Yağı sayesinde cildinize özel bir parlaklık, sağlık ve bakım sağlayabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kalendula ya da aynısefa çiçeği her ne kadar görünümü ile dikkat çekici olsa da özellikle kalendula kullanımı ve özellikleri bakımından son derece şifalı bir bitkidir. Yağı sayesinde cildinize özel bir parlaklık, sağlık ve bakım sağlayabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Özellikle Uzakdoğu mutfağında sık olarak kullanılan kakule faydaları ve özellikleri ile insan sağlığına büyük yararlar sağlamaktadır. Genel olarak doğrudan ya da yağ olarak tüketilen kakule, vücutta tüm toksinleri temizlemek açısından idealdir. Güçlü bir vitamin ve mineral deposu da olan kakule bu sayede bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Tadı kadar cilde de faydaları ile öne çıkan kakao özellikleri son zamanlarda özel faydaları ile tercih ediliyor. Kakao faydaları ve özellikleri sayesinde rahatlamak, ağrıları dindirmek, cildinizin çok daha iyi bir hale gelmesi gibi pek çok konuda önemli avantajlar elde edebilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Egzotik olduğu kadar Hindistan cevizi kullanımı ve özellikleri ile de sağlık açısından derece yararlıdır. Yağının içinde yüksek oranda yağ asidi bulunduğu için hem cildi beslemeye hem de canlandırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kokusu da ortamın hoş kokmasına neden olmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kananga Bitkisi Bilimsel Sınıflandırılması

    Kananga ya da Latince adıyla cananga odorato ana vatanı olarak Güney Asya yağmur ormanları kabul edilmektedir. Esasında kananga bir ağaç olup onun çiçeklerine verilen isimdir. Söz konusu ağaçlar ortalama 40 – 60 metreye yaklaşabilmektedir. Son derece hoş kokulu çiçeklere sahiptir ve kananga da bu çiçeklere denilmektedir. Çiçeklerin son derece hoş ve özel bir kokusu bulunmaktadır.

    Ağacın genel özellikleri ise uzun, sarkık, yeşil ve sarı renkte olmasıdır. Çiçeklerin de renkleri genelde sarı olmakla birlikte bazı durumlarda pembe olabilmektedir. Hoş kokulu kananga çiçekleri altı yapraktan oluşur. Hoş kokuya sahip olmalarının yanında özellikle soğuk damıtma yöntemi ile elde edilen yağı cilt ve saç bakımı için kullanılmaktadır. Değerli bir çiçek olduğu ve kokusunun son derece hoş olmasından kaynaklı olarak aynı zamanda parfüm sanayisinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yüzden parfüm ağacı olarak da bilinmektedir. Parfümde kullanılan kananga çiçekleri de esas olarak yağ şeklinde elde edilmektedir. Ayrıca tatlı kokusu yüzünden çeşitli yiyeceklerin içine de baharat olarak katılabilmektedir.

    Endonezya, Malezya, Filipinler gibi bölgelerde doğal ortamda bulunur ve son yıllarda parfüm alanında yüksek talebe karşılık ilgili bölgelerde ayrı olarak yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Ticari değeri bakımından çeşitli Güney Amerika ülkelerinde de yetiştirilmektedir.

    Doğal haliyle ortalama 30 metre olan ağaç, 2 metreye ulaştığında budanır. Bunu yapmak hem ağacın büyümesini devam ettirmek hem de daha fazla çiçek elde etmek için tercih edilmektedir. Özellikle uçucu yağ oranı çiçeklerinin geceleri çok yüksek olmaktadır. Gündüz ise çiçekler kendilerini korumaya alınırlar, kapanırlar ve uçucu yağın korunmasına neden olurlar. Çiçeklerin kokusu oldukça uzaktan dahi algılanabilmektedir.

    Özellikle tarihsel olarak da geçmişe dayanan kullanım özelliği bulunmaktadır. İlgili bölgelerin Avrupalılar tarafından 18’inci yüzyılda bulunması ile beraber çiçeğin yağ olarak kullanımı da kısa sürede yaygın hale gelmiştir.

    Hoş kokusu sebebiyle yetiştiği bölgelerde çeşitli efsanelere de konu olmuş ve bu yüzden halk arasında da oldukça popüler bir ağaç – çiçek olma özelliğini taşımaktadır.

    Kananga Bitkisinin Faydaları Nedir?

    Kananga faydaları olarak özellikle cilt ve saç bakımı için son derece gelişmiş özellikler gösterir. Bunun yanında genel vücut sağlığı için de oldukça gelişmiş özellikler gösterir. Kananga yağı güçlü bir afrodizyak olduğu için de cinsel yaşamı sağlıklı kılmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu özelliği sebebiyle Güney Asya’da yapılan yerel evliliklerde sıklıkla kananga yağı kullanılır ya da yeni evlenenlere yağdan hediye edilir.

    Kan dolaşımı ve genel kalp sağlığı üzerinde de son derece faydalıdır. Hakkında yapılan araştırmaların gösterdiği üzere sadece kokusu ile birlikte kalp ritimlerinin düzenlenmesi mümkün olmaktadır. Kalp ritmini kokusu ile makul seviyeye getiren kananga yağı bu açıdan kalp sağlığının korunması ve aynı zamanda heyecan gibi durumların da daha sakin geçmesi için etkili olabilmektedir.

    Kanaga yağı esas itibariyle saç bakımı için son derece önemlidir. Saçları dökülen ya da saçları seyrek halde olanlar için kananga yağının kullanımı saçları gürleştiren ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için son derece önemlidir. Saçlara genel bir parlaklık kazandırır ve aynı zamanda saçların korunmasını da sağlar. Kepek gibi sorunların giderilmesi için de etkili olan kananga yağı bu özellikleri ile saçlara çok iyi gelen yağların başında yer alır.

    Cilt bakımı için de önemli olan kananga yağı cilde genel bir parlaklık kazandırır ve kırışıklık, çatlaklık, zedelenme gibi durumların önlenmesine etki eder. Bunun yanında cilt sağlığını korumasının yanında aynı zamanda doğum çatlakları gibi istenmeyen izlerin de giderilmesine etki edebilmektedir. Ayrıca ciltte sivilce, akne, siğil gibi izlerin ya da lekelerin giderilmesi amacıyla da kullanılması büyük yarar sunmaktadır.

    Yağın aynı zamanda strese karşı da büyük etkisi bulunmaktadır. Günlük yaşamdan kaynaklı stres ve buna bağlı olarak görülen baş ağrısı gibi durumların giderilmesi için hem kokusu hem de dinlendirici yapısı ile birlikte eşsiz bir özellik ve rahatlama sunmaktadır. Gün içerisinde yapılacak çok kısa süreli bir masaj bile rahatlama sağlayacaktır.

    Kananga Kullanımı

    Kananga kullanımı için yağını tercih etmek şifasından faydalanmak için yarar sağlayacaktır. Kananga yağını kullanmak için farklı yöntemler bulunmaktadır.

    Yağ Olarak Kullanımı

    Kananga yağının kullanımı farklı yöntemler ile mümkün olabilmektedir. Yağı öncelikle aromatik olarak kullanabilirsiniz. Son derece hoş kokuya sahip olduğu için buhurdanlıkta kullanımı ile birlikte etrafa harika bir koku yayacak ve gevşemenize, rahatlamanıza ve aynı zamanda da odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Bu şekilde kullanmak için buhurdanlık haznesine su ile karıştırarak yağdan birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Güçlü notaları olduğu için buhurdanlık haznesine birkaç damla eklemeniz yeterli olacaktır ancak daha yoğun koku isterseniz damla miktarını arttırabilirsiniz.

    Bunun yanında topikal kullanıma da uygundur. Masaj yöntemi ile vücudunuza, saçlarınıza ve cildinize uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın bakımı için duş esnasında 5 dakika olacak şekilde masaj yapmanız saçlarınızın daha gür ve sağlıklı bir halde olmasına neden olacaktır. Aynı şekilde, cildinize genel olarak uygulayacağınız gibi lokal yani bölgesel olarak da yağı uygulayabilirsiniz. Bu sayede yağın güçlü özelliklerini cildinizde hissetmeniz mümkündür.

    Kananga yağı dahili olarak kullanılmamaktadır. Genelde Güney Asya’da çeşitli yemeklere baharat olarak eklense de yağının kullanımı için uzman tavsiyesi almanız tavsiye edilmektedir.

    Ruhsal ve Duygusal Etkileri

    Kananga yağı ruhsal etkileri bakımından hem kokusu hem de güçlü içeriği bakımından son derece yararlıdır. Özellikle günlük yaşama bağlı olarak görülen stres, endişe, kaygı gibi durumların giderilmesine yardımcı olur. Bunun yanında meditasyon ve yoga gibi pratikleriniz için de iyidir ve aynı zamanda odaklanmanıza yardım eder. Bu sayede iş ya da akademik alanda da yağı rahatlıkla kullanmak mümkün olmaktadır. Düşüncelerinizi berraklaştıran yapısı ile birlikte kananga yağı günlük yaşamda huzur ve mutluluk bulmanıza etki ederken, kendinizi de daha iyi hissetmenize olanak tanımaktadır.

    Nasıl Temin Edilir?

    Kananga yağının şifalı özelliklerini göstermesi için doğal olarak tercih edilmesi ve kullanılması büyük önem taşımaktadır. Çünkü doğal olmayan yağların kullanılması faydalarını göstermesini engelleyecek hatta sağlığınıza zarar verebilecektir. Bu yüzden Mitr tarafından sunulan doğal kananga yağını tercih edebilir ve şifalı özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Kananga yağı aynı zamanda kokusu nedeniyle de buhurdanlık kullanımı da uygun olduğu için buhurdanlık çeşitlerinden de tercih edebilirsiniz.

    Kullanımı ve Uyarılar

    Kananga yağının bilinen bir zararı olmamakla birlikte hamilelerin ve çocukların kullanım öncesinde uzman tavsiye alması önerilmektedir. Aynı şekilde vücuda masaj olarak uygulanacağı zaman alerjik reaksiyona sebep olmaması için alerjisi olanlar tarafından da yine doktor tavsiyesinin alınması yararlı olacaktır. Kananga yağı ağız yoluyla tüketime uygun olsa da hangi yiyecekler ile birlikte kullanılacağına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kapalı bir şekilde saklamanız kokusunun daha uzun süreli olmasına neden olacaktır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Karağan ya da daha çok bilinen adıyla Laden çiçeği sağladığı ruhsal ve fiziksel yararlar ile son derece faydalı bir bitkidir. Özellikle yağ olarak kullanıldığında genel sağlık için büyük bir yarar sağlar ve aynı zamanda cildin parlak bir görünüm kazanmasına neden olur. Karağan faydaları ve özellikleri itibariyle son derece şifalı özellikler gösterir.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Değerli baharatlar arasında çok eski zamandan beri bulunan karabiber kullanımı ve özellikleri ile sadece sofraların değil, aynı zamanda cildin de en büyük yardımcısı oluyor. Özellikle karabiber yağı cilt için çok faydalı olduğundan özel bir şifa bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Karite ya da Shea, doğada bulunan en saf ve besleyici yağlardan birisini sağlamaktadır. Bu bakımdan karite kullanımı ve özellikleri ile birlikte sağlığınız için eşsiz bir şifa ve destek sağlayabilirsiniz. Bu özel bitkiden elde edilen yağ genel özellikleri ile son derece besleyici ve özeldir.

    Blog
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Keten kullanımı ve özellikleri ile çok eski zamanlardan beri fayda sağlayan bir bitki olma özelliğini taşıyor. Farklı alanlarda kullanımı mevcut olsa da özellikle keten tohumu uçucu yağı sağlık açısından büyük yararlar gösteriyor.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Kuşdili otu ya da daha yaygın adıyla biberiye kullanımı ve özellikleri bakımdan son derece yararlı bir bitki olarak öne çıkmaktadır. Özellikle sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir ve beyin fonksiyonlarının güçlenmesine neden olur. Ciltte görülen istenmeyen kırışıklık ya da benzeri sorunların giderilmesi için de etkilidir.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kuşburnu kullanımı ve özellikleri bakımından son derece faydalı özellikler taşıyan bir bitkidir. Özellikle kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen kuşburnu uçucu yağı cilt için eşsiz faydalar sunmaktadır. İçerik bakımından ve vitamin yönünden de son derece zengin olduğu için pek çok yarar sağlıyor.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Çoğu zaman baharat olarak kullanılan kişniş kullanımı ve özellikleri bakımından özellikle yağ olarak tercih edildiğinde son derece yararlı bir besin olarak öne çıkmaktadır. İnsan sağlığına genel hatları ile son derece faydalı olan kişniş, özellikle cilt bakımı ve sağlığı için değerli bir bitki olma özelliği taşımaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kırmızı mandalina kullanımı ve özellikleri ile son derece gelişmiş faydalar sağlayan, yağ olarak kullanımında büyük şifa özellikleri gösteren özelliklere sahiptir. Mandalina doğrudan tüketilmeye uygun olduğu gibi aynı zamanda yağ şeklinde kullandığında özel şifa özellikleri göstermektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Kır papatyası kullanımı ve özellikleri ile birlikte cilt güzelliğinizden saç bakımınıza kadar pek çok konuda özel bir avantaj elde edebilirsiniz. Baharın getirdiği en güzel çiçeklerden birisi olan papatya gerek kokusu gerekse de görünümü ile en sevilen çiçeklerin başında geliyor. Papatya sadece güzelliği ile değil aynı zamanda kullanım alanı bakımındaki zenginlik açısından da geniş bir yelpazeye sahip olarak öne çıkıyor.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Lahana kullanımı ve özellikleri olarak öncelikle besin olarak tüketilmesine rağmen lahana tohumlarından elde edilen lahana uçucu yağı cilt açısından son derece yararlı özellikler göstermektedir. Aynı zamanda zayıflamak için de eşsiz bir üründür.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Limon kullanımı ve özellikleri açısından sağlık açısından son derece faydalı olmasına karşılık özellikle limon yağı da büyük yararlar göstermektedir. Cilt üzerindeki yapıcı etkilerinden bağışıklık sistemini güçlendirmeye değin pek çok konuda yarar sağlamaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024

    Mavi papatya kullanımı ve özellikleri açısından genel cilt sağlığı üzerinde son derece yararlı özelliklere sahiptir. Özellikle cilt sağlığını desteklemenin yanında stresi azaltmak, siyatik olan ağrıları gidermek ve saçı beslemek amacıyla da kullanılmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    İnsanın doğaya dönmeye çabalaması ve doğal yaşamı araması sonucunda bazı özel uygulama ve pratikler gelişmiştir. Bu özel uygulamalardan biri de Ayurvedik beslenme ve masaj terapisidir. Temel anlamda Ayurveda, bedenin kendi kendini iyileştirme gücünün aktif hale getirilmesine odaklanır. Giderek yaygınlaşan ve insanın hastalıklardan uzaklaşarak doğaya dönmelerini sağlayan terapiler arasında Ayurveda yer alır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Homeopati; akut durumlarda, geçmişten gelen kronik hastalıklar, ağrılar, sivilce problemleri için tercih edilen alternatif tedavi yöntemidir.

     

    astroloji
  • Ocak 10, 2024

    Son zamanlarda astrolojiye olan ilginin artması ile beraber partnerinin hangi burç olduğuna bağlı olarak sadakat derecesini ölçenler büyük bir arayış içerisindeler! İlişki uyumları, evlilik düşünceleri, çapkınlık durumları daima merak edilen konulardır.

    Bazı burçlar vardır ki flört etmeyi çok severler ve bu yüzden asla yalnız kalamazlar. Anlık düşünceleri nedeniyle daldan dala konabilir, bağlanmazlar. Şıpsevdi olarak adlandırılsalar da onlar aşkı yaşamayı sevdiklerini söylerler. Bazı burçların kalpleri ana baba günü gibi olabilir. 2023 yılının en çapkınları, çapkınlığı 2023’te de bırakmayanlar aşağıda yer alıyor.

     

    Burçlar
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.