Üçüncü Göz Meditasyonu Nasıl Yapılır?
Üçüncü göz meditasyonu yapma konusunda yeniyseniz, basit bir üçüncü göz görselleştirmesi ile başlamanızı öneririz. Bu çakrayı, şartlanmaya ihtiyacı olan bir kas gibi düşünün. En iyi sonuçları elde etmek için, günlük olarak meditasyonu tekrarlayın ve bol bol su için.
Bu bölümdeki adımlar, üçüncü göz meditasyonu için bir rehber olarak hazırlanmıştır. O anda görselleştirme yapmanız zor olduysa, herhangi bir adımda durabileceğinizi ve daha sonra yeniden deneyebileceğinizi unutmayın.
Tıpkı bir kas gibi, üçüncü göz çakrasını da güçlendirebilirsiniz. Bu nedenle, vücudunuzun verdiği sinyallere dikkat edin. Özellikle başlangıçta, meditasyonu 20 dakikadan daha kısa tutmanızı öneriyoruz.
Üçüncü göz çakrası için ışık son derece önemlidir. Bulunduğunuz mekandaki ışığı kapatın ve aromaterapi etkili bir mum yakarak, kendinizi olabildiğince rahat ettirin. Şimdi; mumun sıcaklığını, sessizliği, ortamdaki kokuyu, şifalı taşları, vücudunuzun konumunu, kıyafetlerinizi düşünün ve ana odaklanın.
Üçüncü göz meditasyonunun derinlerine dalmadan önce, kendinizi doğal dünyaya dayandırmak için topraklanın. Bunu yapmanın önemi, topraklama egzersizlerinin 3.göz çakranın açılması için açık olması gereken alt çakraları beslemesidir.
Meditasyon alanına yerleşmeden önce, doğal bir ışıkta 5-10 dakika geçirmenizi öneririz. Tuhaf gelse de; bir ağaca dokunmak ya da yaslanmak harikalar yaratabilir.
Rahatça otururken, nefesinizin kalitesine dikkat edin. Nefes alıp verme döngüleriniz kısa mı yoksa uzun mu? Hızlı mı yavaş mı? Nefes alışverişiniz kolay ve düzenli gelene kadar ona odaklanın.
Gözlerinizi kapatın ve kaşlarınız arasındaki boşluğu gözünüzde canlandırın. Yardımcı olursa, bu boşlukta koyu mavi veya çivit mavisi bir rengi görselleştirin. Bazı insanlar, dikkatlerini bu alana çektiklerinde bir karıncalanma hissi veya baskı fark ederler. Ancak bu, tamamen normaldir.
Şimdi, gerçek bir göz görselleştirin. Bu göz, ilk başta soluk görünebilir. Gözün hareketini nefesinize bağlamayı deneyin. Nefes alırken gözün açıldığını, nefes verirken kapandığını hayal edin.
Üçüncü göz çakranızı, iki gözünüz kapalıyken tamamen açık olarak görselleştirin. Net bir şekilde üçüncü gözünüzü görebildiğinizde, 15-20 dakika tamamen açık olduğunu hayal ederek zaman geçirin.
Bir günlük tutarak, yaşadığınız meditasyon deneyimi üzerine düşünün. Tamamen açık bir üçüncü gözü görselleştirdiğiniz süre boyunca; bazı sesler duyabilir ya da farklı hisler yaşayabilirsiniz.
Anlamlandırmaya çalışmadan, bu ses ve hislerin gelip gitmelerine izin verin. Daha sonra, deneyimlerinizi günlüğünüze not alabilirsiniz.
Üçüncü Göz Çakrası Müzikleri
Üçüncü göz çakrası ile ilişkili ses frekansı 288 Hz’dir. Meditasyon yaptığınızda, bu çakrayı ekstra beslemek için bu tonda müzikler çalabilirsiniz. Bu tonun nazikçe kaydedildiği bir örnek için, Youtube’da “3.göz çakrası müzikleri” başlığıyla arama yapabilirsiniz. Örnek olarak, “Epifiz bezi Aktivasyon Frekansı Meditasyon Müziği” başlıklı şu müziği açabilirsiniz.
Meditasyon uygulamanızda büyüdükçe, daha gelişmiş nefes egzersizlerini de sürece dahil edin. Örneğin; deneyimli bir rehberle alternatif burun deliğinden nefes almayı öğrenebilirsiniz.
Üçüncü Göz Çakrası ve Ötesi
Her teknik her insanda bir etki yaratamayacağından, yukarıdaki bölümlerde işinize yaramayan bir şey varsa endişelenmeyin. İçgüdülerinizi dinlemek çok önemlidir.
Üçüncü göz çakrası hakkında bilmeniz gereken daha çok şey var. Yukarıdaki egzersiz veya tekniklerden hangisini denemek istiyorsunuz? Paylaşmak istediğiniz favori bir meditasyon pratiğiniz var mı? Yorum kısmında bizimle de paylaşmanızı isteriz!