Doğum Haritasında Güneş Ve Güneş’in Bulunduğu Evlerin Anlamları

Doğum Haritasında Güneş Ve Güneş’in Bulunduğu Evlerin Anlamları

Doğum haritasında Güneş, önemli bir konuma sahiptir. Güneş'in konumu, hayat enerjisini, ortaya koyar. Bireyin kişiliğinde ve hayatının merkezinde yer alır. Özgündür.  Güneş, astrolojide kişinin temel kimliğini, özgüvenini ve yaşam amacını temsil eder. Aynı zamanda haritada önemli olan enerji alanlarının ve özelliklerinin nerede odaklandığını gösterir.

Güneş, bilinen en eski sembollerden biridir. Astroloji çalışmalarında ego ve bilinçli iradenin yanı sıra yaşam enerjimizi de temsil eder. Bu, diğer bilinç seviyelerinin etkileşime girebileceği özümüzdür. Güneş'in doğum haritamızdaki konumu, yaşamlarımızda olup bitenlerle ilgili olarak irademizi ve kendimizi nasıl gördüğümüzü açıklar. Etkisi esas olarak babalık niteliği taşır. Burç ve Güneş'in bulunduğu ev, ruhumuzun ana temasını, gerçekten parladığımız ve birçok özelliğimizin nereden geldiğini gösterir.

Kendimizi dünyaya gösterme ihtiyacı hisseden parçamızı temsil eder. Bu ifade, konumlanacağı burca bağlı olarak iş, sosyal aktiviteler ve diğer insanlarla iletişimi içerir.

İrademiz, amacımız, başarma ve karar verme yeteneğimizle etkileşime girer. Doğum haritasında Güneş, bilinçli ve yetişkin yönümüzü açığa çıkarır ve her insanın taşıdığı yaratıcılığın bir kısmını harekete geçirir. Güneş, aktif ve erkeksi prensiptir.

Zodyak boyunca günde yaklaşık 1 derece hareket eder ve tamamen dönmesi bir yıl alır, her burçta yaklaşık 1 ay kalır. Geriye doğru hareketi yoktur ve aynı zamanda Aslan burcunu da yönetir.

Astrolojik haritada Güneş'in bulunduğu ev onun tarafından aydınlatılır, dolayısıyla konunun daha net olduğu ve kendini ifade edebildiği bir alan olur. İlk ev, Güneş'in yüceltildiği bir ev olan Koç burcuyla ilgilidir ve bu yerleşime sahip olanlara iyi dozda özgüven, kendini sevme, özerklik, kararlılık, cesaret ve muhtemelen liderlik verir.

Güneş’in Bulunduğu Evlerin Anlamları

Güneş 1. Evde

Kişinin dış dünyaya sunduğu kişilik, dış görünüş ve davranışlarını temsil eder. Güneş’in bulunduğu ev yani 1. evde olanlar genellikle başarıları ve erdemleri nedeniyle tanınmak ve saygı duyulmak isterler ve hedeflerine ulaşmak için hiçbir çabadan kaçınmazlar. Güvendikçe kendilerine daha çok güvenmeye başlarlar. İlk ev, Güneş'in yüceltildiği bir ev olan Koç burcuyla ilgilidir ve bu yerleşime sahip olanlara özgüven, öz sevgi, özerklik, kararlılık, cesaret ve muhtemelen liderlik verir.

Güneş’in bulunduğu evde, bu enerjinin nasıl kullanıldığı önemlidir. Olumsuz yönde, benmerkezci, narsist, inatçı, otoriter, eleştiri kabul edilmez, fikirler empoze edilmek istenir.

Fiziksel anlamda, birinci evdeki Güneş sağlık, enerji ve dinçlik verir. Bu yerleşime sahip kişiler, fazla enerjiyi serbest bırakmaya ihtiyaç duydukları için spor faaliyetleriyle ilgilenirler.

Haritanın geneli değerlendirilirken, Güneş'in yanı sıra diğer gezegenlerin ve birbirlerine olan açılar ve yıldız etkilerinin de dikkate alınması önemlidir. Etkileşimler, kişinin benzersiz yaşam deneyimini şekillendirir. Güneş'in astrolojik sembolü, içerdiği enerjinin toplamıdır.

Güneş 2. Evde

Güneş 2. Evde Maddi değerler, kazançlar ve kişisel kaynaklarla ilgili alanı temsil eder. Güneş bu evdeyse, bireyin maddi güvenlik ve konfora büyük önem verdiğini gösterir. Kişiyi maddi kaynaklar elde etmeye yönlendiren veya kişisel bağımsızlığını sağlayan niteliklerin geliştirilmesine değer verebilir. Bu konuma sahip kişilerin, yalnızca kâr getirebilecek fırsatları değil, aynı zamanda iyilikleri de gözetme eğiliminde olduklarından, daha kolay fark edebildikleri faaliyetler olan, başarılı olma şansı yüksek olan işlere girişmeleri çok yaygındır.

Kişisel değerleri genellikle satın alma gücüyle ve yaşamları boyunca biriktirmeyi başardıkları şeylerle ilişkilendirdikleri için, kaynakları koruma, büyütme, çoğaltma ve yaşam standartlarını yükseltme eğilimindedirler.

Güneş 3. Evde

Güneş’in 3. Evde olması, bireyin zekâsını ve iletişim becerilerini ön plana çıkartır. İletişim, yakın çevre, kardeşler ve kısa seyahatlerle ilişkilidir. Doğum haritasında Güneş 3. evde olan kişiler bilgi ve enformasyon alışverişine imkan veren her türlü aktiviteye değer verirler. Öğrendiklerini paylaşabildiklerinde, hareket halinde olduklarında veya ilgilerini çeken konular üzerinde çalıştıklarında kendilerini daha enerjik hissetme eğilimindedirler.

Merakları arttıkça, birçok iletişim kurar ve çeşitli beceriler geliştirirler.

İyi bir iletişim ağı oluştururlar. Neşeli, hoş, hızlı ve esprili olma eğilimindedirler ve genel olarak daha ilgi çekici insanlardır, çünkü her zevke uygun konuları vardır.

Güneşi 3. evinde olanlar yaşadıkları çevreye bağlıdırlar ve genellikle monotonluktan ve rutinden hoşlanmazlar. Yenilik yapmayı, seyahat etmeyi ve farklı türden insanlarla tanışmayı severler. Güneş etkilenmediği sürece akraba ve kardeşleriyle daha güçlü bir bağ kurabilirler.

Bu konumun kötüye kullanılmasının bir başka yönü de, hiçbir şeyi araştırmayan ve iyi konuşarak, uzman olmadıkları bazı konularda uzman oldukları bir balığı satan insanlara özgü olan gösterişli konuşmadır. Gerçeğe olan bu bağlılık eksikliği kafa karışıklığına ve hoşnutsuzluğa neden olabilir. Her zaman nesnellik aramalı, enerjilerini somut hedeflere yönlendirmeli, dağılma ve odaklanma eksikliğinden kaçınmalıdırlar.

Güneş 4. Evde

Aile, kökler, ev ve iç dünyayı temsil eder. Güneş 4. evdeyse, bireyin aile hayatına derin bir bağlılık gösterir.

Doğum haritasının dördüncü evinde bulunan Güneş, gökyüzünün alt kısmında, yani haritanın en alt noktasındadır. Dördüncü ev Yengeç burcuna bağlı olduğundan, Güneş'i dördüncü evde bulunduran bireyler bazı Yengeç özelliklerine sahip olabilirler, bu da onların ne oldukları ile ailenin ne olduğu arasında ayrım yapmaları gerektiği anlamına gelir. Aile ortamına, ruhla ve içsel gelişimle bağlantılı konulara dış dünyadan daha fazla önem verebilirler çünkü tam da aile çekirdeğinin ayrık parçaları olarak kim olduklarını keşfetmeye ihtiyaç duyarlar ki bu her zaman kolay değildir.

Güneş iyi konumlandığında, 4. evde temsil edilen ebeveyne bağlı olarak anneleri veya babalarıyla iyi bir ilişkiye sahip olma eğilimindedirler, bu da onlara duygusal destek ve iyi duygusal beslenme sağlar..

Kökleriyle, gelenekleriyle, ebeveynleri ve aile üyeleriyle güçlü bir özdeşleşmeye sahip olabilirler ve genel olarak tarih, antropoloji ve gayrimenkul ve mülklerle ilgili konularla ilgilenirler.

Güneş 5. Evde 

Sanat, romantizm, aşk ilişkileri, eğlence ve çocuklarla ilişkilidir. Güneş 5. evdeyse, bireyin yaratıcılığını ve neşesini ifade etme ihtiyacı vurgulanır. Aslan özelliklerini taşır; bu yerleşime sahip kişiler daha cömert, yaratıcı, dramatik, mutlu, coşku ve enerji dolu olma eğilimindedir.

5. ev aynı zamanda yeteneklerimiz, zevklerimiz ve çocuk sevme ve doğurma yeteneğimizle de ilgilidir. Bu evde Güneşi olan kişiler özgüven, özerklik, parlaklık, karizma, çekicilik ve çekicilik yayarlar.

Duygularını ve yaratıcılıklarını açığa çıkarmanın bir yolu olarak, yaratıcılıklarını ifade etmelerine olanak tanıyan bir tür sanatsal ifadeye veya hobilere sahip olmaları gerekir.

Kültürel etkinliklere ve aile programlarına katılmaktan hoşlanırlar; çocuklarıyla birlikte olmak her zaman bir zevktir. Bu enerji olumsuz yönde kullanıldığında çok gururlu, kibirli, teşhirci, narsist, davranabilir, başkalarını dış görünüşüne göre değerlendirme eğiliminde olabilir.

Güneş 6. Evde

 Sağlık, iş ve günlük rutinlerle ilgilidir. Güneş’in 6. evde olması, bireyin iş ve sağlık konularında disiplinli ve düzenli olabileceğini gösterir. Güneşi altıncı evinde olanlar bazı Başak burcu özelliklerine sahip olabilirler. Bu konumlandırma, kişiye günlük olarak geliştirilen, bazı pratik beceriler kazandırır, işi hızlandıran yöntemler yaratır, pratikliğin ve organizasyonun önemini hayatına kazandırır. 

6. evdeki Güneş, detayları, incelikleri daha iyi gözlemleyebilen, yöntem ve sistemleri uygulayabilen, verileri analiz edebilen, çalıştıkları alana çok detaylı bir bakış açısına sahip kişilerdir.

Bu yapılanma aynı zamanda sağlık hizmetleriyle de bağlantılıdır ve bu da bir rutin oluşturma, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, disiplin, düzenli spor faaliyetleri, beslenmeye ilgi, diyetler, fonksiyonel antrenmanlar, beden ve zihin arasındaki denge ve sağlık alanının oluşturulması ihtiyacını doğurur.

Pek çok doktor, terapist ve veteriner, haritalarının altıncı evinde Güneş'e sahiptir. Güneş pozisyonları etkilendiğinde, birey düzen ve temizlik hassasiyeti oluşabilir ve takıntılı hale gelebilirler.

Güneş 7. Evde

Yedinci evdeki Güneş, İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgilidir. Güneş 7. evdeyse, bireyin diğer insanlarla olan ilişkilerinde kendini ne şekilde ifade ettiğini gösterir.

Terazi burcunun izlerini taşır.  Bireye uzlaşma yeteneği verir.   İyi bir arabulucu veya danışman olabilir, bir konunun her iki tarafını da iyi bir tarafsızlıkla analiz edebilir

Bilinçsizce ve otomatik olarak diğer insanların aşağılık kompleksleriyle uğraşma eğiliminde olabilirler. Enerji olumsuz bir şekilde kullanıldığında, ilişkiler nedeniyle kendilerine zarar verme eğilimi gösterirler. Bazı durumlarda evliliğin kendisine kazandırdığı statüyü partnerinden daha fazla önemseyip, kendi kusurunu görmeden partnerini eleştirerek, yaptıklarından şikayet edebilirler.

Güneş 8. Evde

Ölüm, dönüşüm ve miras gibi derin konularla ilgilidir. Güneş 8. evdeyse, bireyin hayatındaki dönüşüm ve yeniden doğuş süreçlerine odaklandığını gösterir. Sekizinci evdeki Güneş, bilinmeyene, bilinçdışına, metafizik, gizli olana ve seks ve ölümle ilgili konulara belli bir ilgi gösteren Akrep özelliklerine sahiptir.

Bu konuma sahip olanlar, diğer insanların yanı sıra ekonomik, zihinsel, duygusal vb. kaynaklarını belli bir ustalıkla yönetebilirler. Liderlik pozisyonları, kriz durumları, yüksek riskli işlerle başa çıkma yeteneğine sahiptirler.

Yaşamları boyunca başkalarından miras, menfaat ve iyilik alma, öldükten sonra da şöhret ve şöhret kazanma şanslarını artırırlar. Emeklilik, yatırım ve mülklerle ilgili konuları iyi ele alırlar.

Güneş 9. Evde

Güneş’in 9. Evi yüksek öğrenim, felsefe ve maneviyatla ilgilidir. Güneş 9. evdeyse, bireyin bilgiye ve keşfe olan tutkusunu gösterir.

Dokuzuncu evdeki Güneş, bilgiye yönelik ve bilgeliğe yol açan her türlü uyarımı arama olanağı verir. Aynı zamanda genişleme ve kişisel gelişime yönelik tüm girişimleri canlandırır.

Mistisizm ve felsefeyi öğrenmek, kozmik dişlilerin nasıl çalıştığını, yaşamın ve tüm olayların anlamını keşfetme arzusunu besler.

Akademik öğretim, seyahat, hikayeler, kültürler, uzmanlık kursları yoluyla bilgi edinme çabasındadırlar.

Dokuzuncu ev aynı zamanda reklamcılık ve yasalarla da ilgilidir. Planlar daha fütüristtir. Zamanlarının ilerisindedirler.

Güneş 10. Evde

Güneşi 10. evde olan herkesin Oğlak burcuyla bir bağlantısı vardır. Onuncu ev, doğum haritasındaki en yüksek noktadır ve özlemlerimizi, yaşam hedeflerimizi, kariyerimizi, otorite figürlerimizi, ebeveynlerden birini ve kamusal imajımızı, yani zaman içinde iletmek istediğimiz imajı temsil etmeye büyük önem verir ve olgunlaştırır.

10. evdeki Güneş azim, çaba, kişisel gelişim ve kararlılık enerjisi yayar, bu da bu bireyleri mesleki mükemmellik aramaya, en iyi ve en yetkin olmayı istemeye iter.

Bu konfigürasyona sahip bireyler genellikle ciddiyete, ahlaka ve kalite standartlarına değer verirler.

Güneş etkilendiğinde, başkalarının üzerinden geçerek başarıya ulaşmak isteyebilirler ve "amaçlar araçları haklı çıkarır" mantığının kendilerini yönlendirmesine izin verebilirler. Bu anlamda hedeflerine ulaşmak için tüm araçları kullanırlar.

Güneş 11. Evde

Güneşi on birinci evde olan kişiler Kova burcunun enerjisiyle  uyum içindedirler, özgürlüğe, sosyal boyutu olan arkadaşlıklara ve tutumlara biraz önem verirler.

Daha yaratıcı, bağımsız, iddialı olabilirler ve ortak iyiyi ve adaleti amaçlayan siyasi ve sosyal davaları daha doğal bir şekilde benimseme eğiliminde olabilirler.

Güneş 12.Evde

Güneşi on ikinci evde olan kişilerin özü Balık burcuyla biraz daha uyumludur, bu da acı çekenlere karşı daha fazla şefkat, duyarlılık ve acıma duyma, kendilerini başkalarının yerine koyma, onları anlamaya çalışma şanslarının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

12. evin güneş enerjisiyle hiçbir ilgisi yoktur, Güneş kimlikten, bireysellikten, özel ve eşsiz olmaktan bahsederken, 12. ev tam tersini, yani kaynaşmayı, çözülmeyi ve birliği anlatır. Bu konumlandırma karmaşıktır.

Bu yerleşime sahip olanların hassasiyeti çok büyük olabilir, bu da onlara sanatsal yetenekler, bol miktarda yaratıcılık ve olası psişik armağanlar verir

Etiketler: Doğum Haritasında Güneş
Nisan 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.