Zen Şelale Temalı Kahverengi Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Yapıldı?
Yurtdışında imal edilen Zen Şelale Temalı Kahverengi Geri Akışlı Tütsülük, özel tasarımıyla ve doğal renkleriyle beğenilen bir tütsülüktür. Daha çok doğal ortamlarda ve sade dekorlarda yer edinen bu ürünün yapımı birkaç gün sürmektedir. Üretiminde seramik ustaları rol almakta ve kaliteli içerikler kullanarak tütsülüğün uzun süre kullanılabilir hale gelmesini sağlamaktadır.
Zen Şelale Temalı Kahverengi Geri Akışlı Tütsülüğün üretilebilmesi için ilk olarak kaliteli bir seramik kilinin suyla karıştırılması gerekir. Uygun ölçülerde karıştırılan ve hamur haline getirilen yapı, ürünün boyutlarına göre elde şekillendirilmeye başlanır. Ayrıntıların eklenmesi ve ürünün istenen görünüme kavuşması için bazı araç gereçlerden yardım alınabilir. Ayrıca pürüzsüz bir görünüm için tütsülüklerin dış yüzeyi de zımparalanabilmektedir. Görünüş olarak hazırlanan ürünler, birkaç gün boyunca tamamen kuruması için bekletilmelidir.
Tütsülükler, eskitme yöntemiyle kahverengi ve sarı tonlarına boyandıktan sonra yüksek dereceli fırınlarda pişirilir. Böylelikle dayanıklı bir hale gelen ürünler, soğuduktan sonra rahatlıkla kullanılmaya başlanabilir. Pişirme sürecinde çatlama ya da kırılma gibi sorunlar oluştuysa, üretim aşamasında bazı sorunlar yaşandığını gösterir. Özellikle hamurun kıvamının tutturulamaması ve parçaların tam olarak yapıştırılamaması, pişme sürecinin olumsuz şekilde sonuçlanmasına neden olabilmektedir.
Zen Şelale Temalı Kahverengi Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Kullanılır?
Zen Şelale Temalı Kahverengi Geri Akışlı Tütsülük, basit kullanımı sayesinde oldukça sevilen bir tütsülük modelidir. Şelale görüntüsünü oluşturmak için bir adet geri akışlı tütsünün yakılarak hazneye yerleştirilmesi gerekir. Doğru koşullarda kullanılan ürünler, birkaç dakika için şelale görüntüsünü oluşturur. Ekstra bir işleme gerek kalmadığından dolayı tütsülüklerin görünebileceği bir açıya yerleşerek meditasyon gibi çalışmalara başlanabilir.
Tütsülüklerin doğru şekilde kullanılması için öncelikle ürünlerin düz yüzeylere konumlandırılmasına dikkat edilmelidir. Dumanın dağılmaması ve yoğunluğun korunması için ortamda hava akımı bulunmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca yanıcı nesne taşıyan ürünlerin zarar vermemesi için tütsülüklerin yakınlarında yanabilecek nesnelere yer verilmemelidir. Devrilme riskine karşı tütsülükler çocukların ve hayvanların erişemeyecekleri alanlarda kullanılmalı, ortamda yalnız bırakılmamalıdır.
Tütsülükler, içinde tütsü bulunmadığı zaman dilimlerinde dekoratif bir nesne olarak kullanılabilir. Herhangi bir raf, dolap ya da masanın üzerine yerleştirildiklerinde ortama farklı bir ambiyans katılabilir. Ancak bu esnada yerinde sürekli sabit kaldığı için tütsülüklerin tozlanması ve uzun süre temizlenmediklerinde bir yağ tabakasının meydana gelmesi mümkündür. Ürünün temizliği için yalnızca ıslak bir bez kullanılması gerekse de zorlu kirlerde suda bekletme işlemi yapılabilir. Tütsülüğün zarar görmemesi içinse hiçbir koşulda bulaşık makinesinin kullanılmaması ve kimyasal içeriklere sahip olan temizleyici ürünlerle yıkanmaması gerekir.