Zen El Lotus Temalı Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Yapıldı?
Zen El Lotus Temalı Geri Akışlı Tütsülük, oldukça uzun ve emek isteyen bir yapım sürecine sahiptir. Özel tasarım olan bu ürünün ana malzemesi seramik kilidir. Seramik ustaları, kili suyla karıştırıp yoğurduktan sonra ölçülerine uygun şekilde kalıp oluşturur. Başta yalnızca kalıp halinde olan ürün, bazı şekillendiricilerle kesilerek ve oyularak istenen görünüme ulaştırılır. Pürüzsüz görünüme sahip olması için dış yüzeyi özel araçlarla düzeltildikten sonra kurutulma işlemine başlanır.
Kil, yavaş kuruyan bir madde olduğundan dolayı tütsülüklerin kuruması birkaç gün sürebilir. Bu esnada ürünlerin serin ve kuru bir bölgede bekletilmesi oldukça önemlidir. Tamamen kuruyan ürünler boyandıktan sonra boyanın kuruması için de beklenir. Ardından seramik yapının oluşması için yüksek dereceli fırınlarda bir kez pişirilir. Bu esnada kilin tam kurumamış olması ürünün çatlamasına ya da kırılmasına neden olabilir.
Özel seramik sırı, Zen Lotus Temalı Geri Akışlı Tütsülüğün vazgeçilmez parçalarından biridir. Fırından çıkarılıp soğutulan ürünler, bu kez sırla kaplanır ve sırın erimesi için yeniden fırınlanır. Ancak kullanılan sıra göre farklı sıcaklıklarda ve sürelerde pişirme yapılması gerekir. Fırından çıkarılan ürünler, soğuduktan sonra kullanılmaya başlanabilir.
Zen El Lotus Temalı Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Kullanılır?
Tütsüleme işlemi meditasyon, yoga, doğal taş kullanımı gibi pek çok uygulamayla yapılabilir. Ancak bu uygulamalarda doğal içeriklere sahip tütsülerin kullanımı kadar tütsülüklerin görünüşü ve kullanım şekli de oldukça önemlidir. Son zamanların öne çıkan ürünlerinden biri olan geri akış tütsülükler, tütsüleme yaparken görsel bir şölen oluşturmalarıyla dikkat çekerler. Geri akış tütsüler, dumanı aşağı doğru bıraktığı için tütsülüklerde şelaleye benzer bir görünüm oluşturur. Bu da, tütsüleme işleminin daha etkili bir hale gelmesine yardımcı olur.
Zen El Lotus Temalı Geri Akışlı Tütsülük, lotus çiçeğinin iç kısmına bir adet geri akışlı tütsü yerleştirilerek kullanılmaya başlanır. Tütsünün yakılması için çakmakla uç kısmının tutuşturulması ve ürüne hızlıca üflenmesi yeterli olur. Birkaç dakika içinde yavaşça akmaya başlayan duman, üründe şelaleye benzer bir akış oluşturur. Bu akış, tütsü sönene kadar devam eder. Ancak düz zeminde kullanılmayan ürünlerde duman akışı zemine göre yön değiştirebileceği için ürünün kullanıldığı yüzeyin düz olmasına dikkat edilmelidir.
Tütsülüğün kullanımı kadar temizliği de oldukça önemlidir. Bunun için sadece su kullanmak veya ıslak bir bezle ürünü silmek yeterli olur. Kimyasal içerikli malzemelerin ürünle temas etmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca kullanım sırasında ortamda mutlaka yetişkin bir birey olmasına dikkat edilmelidir. Seramik yapılar darbeler karşısında kırılabileceği içinse ürünlerin yüksek ve güvenli alanlara konumlandırılmasına özen gösterilmelidir.