Balmumu Mum Nedir?
İşçi arıların karın bölgesinde üretilen balmumu tamamen sıvı bir maddedir. Salgılandıktan sonra havayla girdiği tepkime sonucu katılaşır. Arı kovanlarının içinde yer aldığı için peteklerle karıştırılsa da, iki madde oldukça farklı yapılara sahiptir. Bal kovanlarında özel işlemlerden geçirilerek ayrıştırılan balmumu, içine fitil yerleştirilip şekillendirildikten sonra mum olarak kullanılabilir.
Balmumu Mumun Faydaları Nelerdir?
Balmumu Mum Neden Kullanmalıyız?
Hiçbir canlıya zarar vermeyen balmumu mumlar tamamen doğal içeriklerle ve yöntemlerle üretilir. İs bırakmaması, düşük erime noktasına sahip ve ekonomik bir ürün olması sebebiyle en çok tercih edilen mumlar arasındadır. Havayı temizlediği için gün içinde kirlenen ciğerlerin açılmasını sağlar. Böylelikle solunum sisteminin sağlığını kazanmasına ve korumasına yardımcı olur.
Balmumu Mum Yakmak Nasıl Olur?
Dokuları ve desenleriyle ilgi çeken balmumu mumlar, diğer mumlar gibi çakmak veya kibrit kullanılarak yakılabilir. Daha uzun süre kullanılabilmesi için en fazla 2 saat yakılmalı ve biraz dinlendirdikten sonra yeniden yakılmalıdır. Mum söndürücüden yardım almak, mumu üfleyerek söndürmemek ve fitili düzenli olarak kesmek daha dengeli bir yanış sunar.
Balmumu Mumu Yakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Balmumu mumlar, yakıldıktan sonra elde taşınmamalı ve mümkünse sabit tutulmalıdır. Gözle görülebilen bir alanda yanması tavsiye edilir. Devrilebilme riskine karşı evcil hayvanların ve çocukların yanında, ayrıca rüzgar etkisinde kalan alanların dışında kullanılmalıdır. Yerleştirildiği alan düz ve sağlam bir zemin olmalı, çevresinde tutuşabilecek madde bulundurulmamalıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.