Turkuaz Doğal Taşı Nedir?
Turkuaz taşı, manevi olarak kişiyi etkilediğinden dolayı inanç taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Kelime olarak Türk taşı anlamına gelmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi genellikle turkuaz mavisinden oluşmaktadır ancak mavinin diğer tonlarında da bulunabilmektedir. Üzerinde siyah renkli desenler bulunmaktadır, bu nedenle oldukça hoş bir görüntüye sahiptir.
Turkuaz Taşı Doğal Kütle, triklinik kristal sistemden oluşan bir üründür. İçerisinde bol miktarda alüminyum fosfat bulunmaktadır. Bu nedenle kemik sağlığının korunmasına yardım eden etkilere sahiptir. İçerisinde su ve bakır da bulunduğundan dolayı diğer taşlardan daha farklı bir yapısı vardır. Ateşe karşı dayanıklı olduğu için yakılarak sahtelerinden ayırt edilebilmektedir. Gerçek Turkuaz taşı, kısa süre ateşe tutulduğunda herhangi bir reaksiyon göstermemektedir.
Turkuaz Doğal Taşı Nasıl Oluşur?
Turkuaz Taşı Doğal Kütle, doğada kendiliğinden oluşan Turkuaz taşlarından alınan bir parçadır. Oluşumu milyonlarca yıl öncesinde başlamış ve yine milyonlarca yılda tamamlanmıştır. Bunun nedeni magma hareketlerinin sonucunda oluşması ve kimyasal tepkimelerin çok uzun sürede tamamlanmasıdır. Ayrıca, Turkuaz taşının oluşumu esnasında görmüş olduğu manyetik etkiler, taşa pek çok şifalı özellik kazandırmıştır.
Turkuaz Doğal Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
- Parlak bir görünüme sahiptir.
- Rengi mavidir ancak üzerinde şekilsiz siyah çizgiler bulunmaktadır.
- İçerisindeki mineraller sayesinde tene temas ettiğinde cildi besler.
- Kişinin ses tellerinin korunmasına yardımcı olur.
- Şans ve uğur getirdiğine inanılır, nazardan koruması için kullanılabilir.
- Dayanıklı olduğundan dolayı aksesuar üretiminde tercih edilmektedir.
- Kederin bastırılmasını ve kötü olayların unutulmasını sağlar.
- Yaşama daha pozitif bir açıdan yaklaşabilmeye yardım eder.
- Kötü enerjiyi ortamdan uzaklaştırdığı için bireyin ferahlamasına yardımcı olur.
- İkili ilişkilerde yaşanan her türlü sorunun güzelce çözülebilmesini destekler.
Turkuaz Doğal Taşının Bakımı Nasıldır?
Doğal taşlara pek çok şekilde bakım yapılabilmektedir. Bunun için toprak, su, tütsü veya diğer kokulu nesnelerden yardım alınabilmektedir. En etkili yöntem olduğundan dolayı Turkuaz taşı temizlenirken genellikle toprağa gömülür. Toprak altında bir süre bekleyen taş, bütün negatif enerjisinden arındığı için gönül rahatlığıyla kullanılmaya devam edilebilir.
Tütsü gibi aromatik ürünler de doğal taşların negatif enerjisinden arınması için kullanılabilmektedir. Özellikle Turkuaz taşının ilk kullanıldığı zaman mutlaka bakımı yapılmalıdır. Bu sayede daha önce taşa temas eden herkesin enerjisi uzaklaştırılmış olacaktır. Ancak bakım yapılmadan kullanılan ürünler kişiye zarar vereceğinden dolayı bilinçli şekilde hareket edilmesi gerekir.
Turkuaz Doğal Taşının Temizliği Nasıl Olur?
Doğal taşlarda temizlik kavramı yüzeysel olarak kirlerden arınmak anlamına gelmektedir. Bunun içinse yalnızca suyla yıkanmaları veya ıslak bezlerle silinmeleri gerekir. Özel yapılara sahip oldukları için kimyasal maddelerin kullanılmaması oldukça önemlidir. Bu bakımdan, Turkuaz Taşı Doğal Kütle’nin temizliği oldukça kısa sürede tamamlanabilmektedir.