Sandaloz Reçine Tütsü Neden Yapılmıştır?
Kuzey Afrika’da yetişen sandaloz ağacı, sandaloz sakızı ağacı olarak da bilinmektedir. Kokulu ve şifalı bir reçineye sahip olduğundan dolayı ağaçtan alınan özler başta tütsü olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bu etkilerini kaybetmemesi için tütsü yapımında yapay maddeler kullanılmaz, yalnızca bitkisel ve doğal içeriklerle üretilir. Kısa sürede yanması ve etkisini uzun süre göstermesi sebebiyle oldukça sevilen tütsülerden biridir.
Sandaloz Reçine Tütsü Kokusunun Yararları
- Nefesi açar, öksürük krizlerini engeller.
- Havayı temizleyerek daha iyi bir solunum imkanı sunar.
- Sinirleri gevşetir, kişiye neşe ve huzur verir.
- Depresyon gibi rahatsızlıklardan kurtulmaya yardım eder.
- Yaşamın daha sağlıklı biçimde ilerlemesini sağlar.
- Uyku problemlerinin giderilmesini ve uykuya rahat şekilde dalınmasını sağlar.
- Olumsuz enerjileri kişinin hem bedeninden hem çevresinden uzaklaştırır.
- Partnerler arası sorunların çözülmesine yardım eder.
- Yaşama enerjisi ve sorunlarla mücadele etme gücü verir.
- Bağışıklığı güçlendirir, kış aylarını daha sağlıklı şekilde geçirmeyi sağlar.
Sandaloz Reçine Tütsü Kokusunun Zararları
Sandaloz Reçine Tütsü, bitkisel materyaller kullanılarak kalite standartlarına uygun biçimde üretilir. Bu bakımdan kokusunu solumak insanda herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Hayvanlar, çocuklar, yaşlılar ya da hamileler tarafından kullanılabileceğinden dolayı zararlı bir ürün olduğu söylenemez. Doğru şekilde kullanıldığı taktirde üründen pek çok fayda almak ve yaşam kalitesini arttırmak mümkündür.
Sandaloz Reçine Tütsü Nasıl Kullanılır?
Sandaloz Reçine Tütsü kullanımında kase, kömür ve çakmağa ihtiyaç duyulur. Kase içine yerleştirilen kömürler çakmakla yakıldıktan sonra bir süre beklenir. Bekleme süresi kömür tamamen yanıp kor haline gelinceye kadardır. Ardından, korun üstüne Sandaloz Reçine Tütsü dökülür ve yanması için kendi haline bırakılır. Tütsü aromasını daha net biçimde hissetmek isteyenler daha fazla tütsü kullanabilir veya ara ara közleri yenileyebilir.
Sandaloz Reçine Tütsü Nasıl Söndürülür?
Reçine tütsülerin söndürülmesi oldukça basit birkaç işlemle mümkündür. Bunun için kasede yanmakta olan tütsülerin üzerini toprakla kapatmak veya kaseye biraz su dökmek mümkündür. Ancak kendi haline bırakılan tütsüler nispeten uzun sürse de sönecektir. Çeşitli söndürme solüsyonlarının kullanılması da mümkündür.
Sandaloz Reçine Tütsü Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Reçine tütsüler, yanıcı ve yakıcı özellik gösterdiğinden dolayı devrilmeyecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Çocukların veya hayvanların bulunduğu ortamlarda güvenlik önlemleri alınmalı, tütsüye yaklaşmalarına izin verilmemelidir. Tütsüden en iyi etkiyi alabilmek için odanın en uzak köşesine yerleştirmek gerekir. Ayrıca, ortamın sürekli havalandırılmasına dikkat edilmelidir. İçeride duman birikmesi tütsünün bunaltıcı etki oluşturmasına ve alınması gereken oksijen miktarının düşmesine neden olabilir. Bu bakımdan, havalandırılamayan yerlerde ve küçük, basık alanlara tütsü kullanılmamalıdır.