Balmumu Mum Nedir?
Balmumu, bal peteklerine çok benzeyen ancak çok farklı şekillerde üretilen bir maddedir. Rengi sarı tonlarında olduğu için bal petekleriyle karıştırılmaktadır. Arıların karın bölgesinde, çoğunlukla glikoz kullanılarak üretilir. Balmumunun yapılabilmesi için arıların salgıladığı maddenin havayla etkileşerek sertleşmesi gerekir. Ardından peteklerin ve balın içinden çeşitli işlemlerle ayrıştırılarak mum haline getirilir.
Balmumu Mumun Faydaları Nelerdir?
Balmumu Mum Neden Kullanmalıyız?
Balmumu mumlar pek çok açıdan rakip mumların önüne geçer. Doğal ürünler olmasının yanında uzun süre yanmaları ve daha fazla aydınlatmalarıyla oldukça ekonomik ürünlerdir. Çevreyi kirletmez ve insan sağlığına zarar vermezler. Uzun süre kullanılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Ayrıca hem fiziksel hem de ruhsal anlamda pek çok faydaları bulunur.
Balmumu Mum Yakmak Nasıl Olur?
Balmumu mumların yanması ve söndürülmesi oldukça kolaydır. Bir kibrit ya da çakmak yardımıyla hemen tutuşacakları için kullanmaya istenilen her an başlanabilir. Erime noktası düşük olsa bile uzun süre kullanıldığında belirli aralıklarla söndürülmesi ve yeniden yakılması tavsiye edilir. Mum söndürücü kullanmak, fitili düzenli olarak kesmekse daha dengeli bir yanış hizmeti sunar. Üstelik tütsü ve mum gibi diğer yanıcı maddeleri yakmak için kullanılabilirler.
Balmumu Mumu Yakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.