Gong Nedir?
Tokmakla vurulduğunda ses çıkaran gong, bir çeşit çalgı türüdür. Binlerce yıldır kullanılmakta olduğundan dolayı farklı hammaddelerle üretilebilmektedir. Buddha İşlemeli Gong ise metal alaşımlarından yapılmaktadır. Hem bireysel hem toplu şekilde kullanılmaya uygun yapıdadır.
Gong Nasıl Yapıldı?
Özel işçilik gerektiren gongların üretiminde pek çok metal kullanılarak bir alaşım hazırlanır. Bu alaşım fırında eritilerek homojen hale getrildikten sonra dövülerek şekillendirilir. Süreç içinde sürekli ısıtılıp dövülmeleri gerekmektedir. Şekil aldığında ses kontrolleri yapılan ürünler son aşamada renklendirilir ve motifleri çizilir. Böylelikle Buddha İşlemeli Gong kuruduktan sonra kullanılmaya hazır hale gelir.
Gongun Faydaları Nelerdir?
- Yaşam amacının bulunmasına yardımcı olur.
- Diğer insanlara şifa verebilme yeteneğini güçlendirir.
- Çakra enerjilerindeki dengesizlikleri yok eder.
- Beyin fonksiyonlarını daha kullanışlı hale getirir.
- Sakinleşmek ve ruhsal olarak dinlenmek için kullanılabilir.
- Toplu meditasyon ve yogalarda tercih edilebilir.
- Stresi azaltır, bu sayede vücut sağlığının korunmasına yardımcı olur.
- Hastalıkların belirtilerini hafifletir.
- Kronik uykusuzlukla mücadele etmeyi kolaylaştırır.
- Ses terapisi yapmak için tercih edilebilir.
Gong Nasıl Kullanılır?
Gong kullanımı bir veya birden fazla tokmakla gerçekleştirilebilir. Bunun için ürünün merkezine doğru vurmak gerekir. Her vuruşta farklı notaya ulaşmak, güç aralığını değiştirerek daha etkili sesler çıkarabilmek mümkündür. Kullanımı her ne kadar kolay olsa da deneyim kazandıkça ürün özellikleri daha iyi bir biçimde hissedilecektir.
Gong Ne Anlama Geliyor?
Bir çeşit müzik aleti olan gonglar, binlerce yıldır kullanılmaya devam eden şifa araçları olarak da tanımlanabilirler. Metal alaşımlardan yapıldıkları için orkestralarda da kullanılması mümkündür. Buddha İşlemeli Gong, özellikle yaşam amacını bulmak ve hayata daha sıkı tutunmak için kullanılabilecek bir üründür.
Gongun Diğer Adı Nedir?
Gong, özellikle Afrikalı kabilelerde kullanılan tamtam aletine benzemektedir. Bu nedenle gong yerine tamtam olarak nitelendirilebilmeleri mümkündür. Vurmalı bir çalgı olduğundan dolayıysa kendisine zil veya davul denebilmektedir. Fakat özelliklerini belli edebilmek açısından ürün için gong kelimesinin kullanılması daha doğru olacaktır.
Bir Gong Ne Kadar Ses Çıkarır?
Her bir gongtan etkileyici ve büyüleyici farklı sesler çıkarılabilmesi mümkündür. Bunun için tokmakları değiştirmek, ürünün farklı yerlerine vurmak ya da uygulanan gücü değiştirmek gerekir. Ortalama olarak bir üründen çıkabilen nota sayısıysa 17’dir.
Gong Ne için Kullanılmaktadır?
El yapımı özel ürünler oldukları için gonglar farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Buddha İşlemeli Gong da enerji akışını dengelemek ve meditasyon gibi uygulamalarda odaklanmayı kolaylaştırmak için kullanılır. Eski dönemlerde özellikle Avrupa’da pek çok orkestrada da gong kullanılarak güzel müzikler çalınmıştır.
Neden Gong Kullanıyoruz?
Gong, diğer meditasyon araçlarına kıyasla daha farklı bir üründür. Hem çalan hem dinleyen kişiye şifa verme özellikleri bulunmaktadır. Özellikle içsel sorgulamaların ve kavgaların sonlandırılmasına yardımcı olmaktadır. Düşünceleri topladığı için daha doğru kararlar vermeyi de sağlayan bir yapıdadır.