- Yalnızca yetişkinler tarafından kullanılmalıdır.
7x7 cm Mitr Mavi Silindir Mum Nasıl Yapıldı?
7x7 cm Mitr Mavi Silindir Mum yapımı için benmari tekniğinin nasıl uygulandığını bilmek yeterlidir. Bunun için geniş bir kaba kaynar su doldurulmalı ve bu suyun yüzeyine daha küçük ikinci bir kap yerleştirilmelidir. Her iki kabın da ısıya dayanıklı olması gerekir. Üstte kalan kabın içerisine parafin mum tabakası yerleştirilerek erimeye bırakılmalıdır. Erime işlemine ürün sıcaklığı 80 derece olduğunda son verilmelidir.
Parafin mum tabaka eridikten sonra katı kıvamdan daha akışkan bir kıvama geçmektedir. Bu noktadan sonra mum tabakasının, silindir kalıba taşırmadan dökülmesi gerekir. Dökme işleminden hemen önce, pamuk mum fitilinin silindir kalıba yerleştirilmesi gerekir. Dökme işlemi tamamlandıktan sonra mum soğumaya bırakılmalıdır. Yaklaşık 1 günün sonunda mum soğumuş olur ve boya havuzuna batırılmaya uygun hale gelir.
Mum Nedir?
Mum, tabaka üzerinde yer alan fitilin yanması ve burada oluşan alev yardımıyla aydınlanma sağlanması şeklinde çalışan bir araçtır. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan mumlar, zaman içerisinde farklı amaçlarla kullanılmaya başlamış ve bu yönde geliştirilmiştir. Günümüzde mumların; dekorasyon, enerji ve şifa amacıyla kullanıldığı görülmektedir. Dolayısıyla farklı doku, renk ve kokularda mumların üretildiği fark edilmektedir.
Fiziksel sağlık ve ruhsal sağlık açısından mumların sayısız faydası bulunmaktadır. Buna göre düzenli mum yakmak; gözleri dinlendirir, stres seviyesini düşürür, uykuya dalmayı kolaylaştırır ve kronik vücut ağrılarını büyük ölçüde hafifletir.
Mum Nasıl Kullanılır?
Mum kullanımı, yalnızca çakmakla sağlanabilen basit bir işleme sahiptir. Ancak kullanım tavsiyeleri incelendiğinde aslında bu ürünlerin ne kadar titiz kullanılması gerektiği anlaşılmaktadır. Mum fitili ve söndürücü, mumların kullanım süresini uzatmak bakımından en belirleyici faktörlerdir. Bu bakımdan mumların kullanmadan önce fitil kontrolünün yapılması gerekir. Yakılamayacak kadar kısa olan fitillerin bir kısım uzatılması gerekir. Fazla uzun olan fitiller de bir makas yardımıyla kesilmelidir. Kullanım sonrasında bir söndürücüden yararlanmak, mum dibinde oluşan yanma havuzunu korumaya yardım eder. Hem fitil kontrolü hem de söndürücü yardımıyla, ürünlerin yanma süresi uzatılabilir. Bu iki öneriye ek olarak, kullanılmayan mumların serin ve kuru bir alanda tutulması gerekir.
Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mumlar, yanabilir tüm nesneler açısından büyük bir risk faktörüdür. Dolayısıyla, perde, mobilya ve benzeri tüm araçlardan uzakta yakılmalıdır. Çok yakın mesafedeki mum alevleri de etkileşime girebilme potansiyeli taşır. Bu bakımdan birden fazla mumun kullanılacağı durumda iki ürün arasına 10 cm ve üzeri mesafe bırakılmalıdır. Kullanım boyunca mümkünse mumlar göz önünden ayrılmamalı ve sık sık kontrol edilmelidir. Mum söndürülürken, bir söndürücüden faydalanılmalı; parmaklar ürün alevine doğrudan değdirilmemelidir. Ayrıca yanan bir mum elde taşınmaya uygun değildir.