12x7 cm Mitr Bordo Silindir Mum Nasıl Yapıldı?
Mum yapımında kullanılmak üzere mum tabakası, mum fitili, şekillendirici kap, boya, tencere, su ve ocağa ihtiyaç duyulur. İlk olarak, bir kabın içindeki mum tabakasının benmari usulüyle içi su dolu olan tencerede eritilmesi gerekir. Bunun için ocağın orta ateşte olmasına ve mumun sürekli karıştırılmasına özen gösterilmelidir. Mum sıvısı kaynamamalı, 80 dereceye kadar ısıtıldıktan sonra ocaktan alınmalıdır.
Mumun şekillenmesi için şekillendirici kaba fitil yerleştirilmesi ve sıvının eklenmesi gerekir. Daha sonra, serin ve kuru ortamda muhafaza edilen kaptaki mumun kuruması için 24 saat beklenir. Son olarak, kaptan çıkarılan mum renklendirilmek üzere boya kazanına batırılıp çıkarılır. 12x7 cm Mitr Bordo Silindir Mum, boyası kuruduktan sonra rahatlıkla kullanılabilir.
Mum Nedir?
Mum, görmeye yardımcı olan bir aydınlatma aracıdır. Karanlık ortamlarda kişinin eşyaları ve renkleri seçebilmesini sağlamaktadır. Kim tarafından bulunduğu bilinmemektedir ancak 5000 yıldan daha uzun süredir kullanılmaya devam edilmektedir. Soya fasulyesi, balmumu, parafin gibi çeşitli materyallerden üretilebilmektedir. Ayrıca kolay şekillendirilebilir bir yapısı olduğu için pek çok boyutta, renkte ve tasarımda bulunabilmektedir.
12x7 cm Mitr Bordo Silindir Mum, parafin kullanılarak üretilen ve is bırakmayan bir mum çeşididir. Tamamen kokusuz olduğu için özellikle koku hassasiyeti olan kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Hem aydınlatma aracı hem dekor ürünü olarak tercih edilebilecek bir yapıya sahiptir. Genellikle meditasyon, yoga, masaj, ritüel gibi sakinlik ve odak gerektiren uygulamalarla birlikte kullanılmaktadır.
Mum Nasıl Kullanılır?
12x7 cm Mitr Bordo Silindir Mum, üzerindeki fitil tutuşturulduğunda saniyeler içinde yanmaya başlar. Bu nedenle kullanılması oldukça pratiktir. Mum deneyimini iyileştirmek içinse bazı konularda bilinçli şekilde hareket edilmelidir. Mumu yakmadan önce istenilen alana yerleştirmek ve fitil uzunluğunu kontrol etmek mumun daha iyi şekilde kullanılmasını sağlar.
Mumların mutlaka rüzgar almayan yerlerde kullanılması gerekir. Her zaman saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza edilmelidir. Ayrıca yakmadan önce her zaman fitilin durumuna bakılmalı, eskiyen ve uzun olan fitiller kesilmelidir. Söndürmek içinse bir mum söndürücü kullanılması ürünün daha uzun süre kullanılmasına yardım eder. Üflemek gibi yöntemler fitilin eskimesine neden olacağı için ürün ömrü kısalacaktır.
Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mumların güvenli bir alanda kullanılabilmesi için yanıcı ve patlayıcı maddelerden uzakta kullanılması gerekir. Ayrıca zorunda kalmadıkça ürün yerini değiştirmemeye özen gösterilmelidir. Devrilme riskine karşı kapı ve pencere önleri gibi alanlarda kullanılmaması tavsiye edilir. Düz ve kaymayan zeminlerin üzerinde kullanılması daha güvenlidir.
Rüzgar, doğrudan mum yanışını etkileyen tehlikeli bir faktördür. Mum yakılan alanda herhangi bir hava akımı olmaması gerekir. Ayrıca mum alevlerinin birleşerek büyümemesi için birden fazla mum kullanılacaksa mutlaka arada boşluk bırakılması gerekir. Ortamı terk etmemek ve mumun yakınlarında bulunmak olası pek çok kazanın önüne geçecektir.