Zen Buddha Temalı Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Yapıldı?
Zen Buddha Temalı Geri Akışlı Tütsülüğün imalatı yurt dışında bulunan özel seramik atölyelerinde yapılmaktadır. Seramik ustaları ürünün yapımı için kil, su, özel sır ve bazı şekillendirici aletler kullanmaktadır. Fırınlar yaklaşık 1000 derece sıcaklığında olduğu için ürünün ev ortamında üretilmesi oldukça zordur. Ayrıca yapımı birkaç gün sürdüğünden dolayı seramik işçiliğine yeni başlayan kişilerin bu modeli yapması tavsiye edilmemektedir.
Ürünün yapımında öncelikle kilin ve suyun uygun oranlarda karıştırılarak hamur haline getirilmesi gerekir. Hamur ilk aşamada elle şekillendirilmekte sonra oyucu ve kesici aletler yardımıyla istenen görüntüye ulaştırılmaktadır. Pişirilmeden önce birkaç gün boyunca kuruması beklenen tütsülükler, seramik boyalarıyla renklendirildikten sonra bir kez pişirilir. Kil ve su doğru oranlarda karıştırılmadıysa hamurun çatlaması ya da pürüzlü bir görünümde olması mümkündür.
Tütsülüğün yapımında son aşama, pişen ürünlerin üzerini özel seramik sırla kaplamaktır. Sır kullanmak ürünleri dayanıklı ve parlak bir hale getirirken boyanın da korunmasına yardımcı olur. Ayrıca ürünü daha uzun süre kullanılabilir bir hale getirir. Yüzeye uygulanan sırın üretici firmasının belirttiği koşullarda yapılan pişirme işleminin ardından tütsülükler kullanıma hazır olmaktadır.
Zen Buddha Temalı Geri Akışlı Tütsülük Nasıl Kullanılır?
Evlerde, ofislerde ya da iş yerlerinde tercih edilebilen Zen Buddha Temalı Geri Akışlı Tütsülük, zor bir kullanım tekniğine sahip değildir. Özel beceri gerektirmediğinden dolayı herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bir yapısı bulunur. Ürünün kullanımındaysa geri akışlı konik tütsülere ihtiyaç vardır. Bir ürün için bir adet geri akışlı tütsünün olması ve bu tütsünün hazneye yerleştirilerek yakılması yeterlidir. Eğer tütsünün ucunda köz oluşmamışsa ve alev meydana gelmişse, tütsüye üflenmesi duman yayılmasına yardımcı olur.
Tütsülüklerin kullanımını doğru şekilde yapabilmek için ilk olarak tütsülüklerin yerleştirildiği alanı doğru seçmek gerekir. Duman akışı aşağı yönlü olduğundan dolayı eğik yüzeylerde kullanılan tütsülük, istenen şelale görüntüsünü oluşturmayabilir. Bu nedenle Zen Buddha Temalı Geri Akışlı Tütsülük kullanımı mutlaka düz yüzeylerde yapılmalıdır. Dumanın kontrolsüzce dağılmaması içinse klima, pencere, kapı gibi yerlerde tütsü kullanılmamalıdır. Tütsüleme işlemi açık alanda yapılabilse de rüzgar etkisi bulunan yerlerde şelale görüntüsü elde etmek oldukça zordur.
Ürünlerin temiz şekilde kullanılması, diğer tütsülerden kalabilecek kokuların giderilmesi ve ürünün güzel görünümünün korunabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu bakımdan, her tütsüleme sonrasında hazneyi boşaltmak ve ürünü ıslak bir bezle silmek gerekir. Bulaşık makinesinde yıkamak veya kimyasal içerikli deterjanlardan yardım almak tütsülüğe zarar verebilir. Bu nedenle zorlu kirlerde bile su kullanılması, temizlik ürünlerinin tercih edilmemesi oldukça önemlidir.