Zen Ananas Temalı Geri Akışlı Şelale Tütsülük Nasıl Yapıldı?
Zen Ananas Temalı Geri Akışlı Şelale Tütsülük , alanında uzmanlaşmış seramik ustaları tarafından imal edilir. Meşakkatli bir üretim sürecini sahip olduğundan dolayı bir ürünün yapımı bile birkaç gün sürmektedir. Kullanılan malzemelerse kil, su, özel bir seramik sırı ve bazı şekillendirici aletler şeklindedir. Ayrıca ürünün pişirilmesi için yüksek dereceli fırınlara da ihtiyaç duyulmaktadır.
Tütsülüklerin yapımı için kilin ve suyun ölçülere uygun bir biçimde karıştırılması gerekir. Hamur haline getirilen bu malzemeler doğru oranda karıştırılmadıysa tütsülerin çatlamasına ya da pişme esnasında kırılmasına neden olabilir. Ancak doğru bir kıvam elde edilirse önce tütsülükler yapılmaya başlanır. Bunun için önce uygun ölçüler belirlenir ve el işçiliğiyle taslak oluşturulur. Ürünün ayrıntılarının yapılması için diğer şekillendirici aletlerden yardım alınır. Tütsülük tasarımı istenen görünüme ulaştıktan sonra birkaç gün boyunca kurumaya bırakılır.
Kuruyan tütsülükler fırına gönderilmeden önce fırçalar yardımıyla renklendirilerek daha şık bir görünüme kavuşturulur. Yaklaşık 1000 derecede pişirilen tütsülükler, fırından çıkarıldıktan sonra daha dayanıklı bir hale gelmesi için sırla kaplanır. Bu sır, aynı zamanda boyanın korunmasına ve ürünlerin daha parlak görünmesine yardımcı olur. Üretici firmanın tavsiye ettiği koşullarda yeniden pişirilen tütsülükler, soğuduktan sonra hemen sonra farklı bir işlem yapmaya gerek kalmadan kullanılmaya başlanabilir.
Zen Ananas Temalı Geri Akışlı Şelale Tütsülük Nasıl Kullanılır?
Zen Ananas Temalı Geri Akışlı Şelale Tütsülük pek çok alanda kullanılabilecek bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle ürünü kullanmaya başlamadan önce doğru bir alanın belirlenmesi gerekir. Duman akışını olumsuz etkilememesi için hava akımı olmayan mekanlar ve düz zeminler öncelikli olmalıdır. Oluşabilecek olumsuz durumlara karşı ürünlerin yetişkin gözetiminde kullanılması ve çocukların erişemeyeceği yerlerde kullanılması da oldukça önemlidir.
Tütsülüklerin şelale görünümü oluşturması için bir adet geri akışlı tütsülük ve çakmak gereklidir. Tütsüler, ürünlerin uygun alanına yerleştirildikten sonra çakmak ya da benzer bir nesneyle yakılır. Alev oluştuysa tütsüye üflemek, doğrudan duman oluştuysa dumanın aşağı doğru akmasını beklemek gerekir. Birkaç dakika içinde tütsülüğün katmanlarından akan duman, istenen şelale görüntüsünün oluşmasını sağlar. Bu görüntüyü sonlandırmak içinse tütsüyü söndürmek ve dumana üflemek yeterli olur.
Ürünlerin çok yakın mesafeden kullanılmaması gerektiği için kişinin biraz gerisine konumlandırılması daha doğrudur. Ayrıca kullanımı tamamlanan tütsülükler mutlaka ıslak bir bezle silinmelidir. Haznede kalan kül ve tütsü parçaları mutlaka dökülmelidir. Temizlik sırasında kimyasal içerikli ürün kullanımından ve bulaşık makinesi kullanmaktan da kaçınılmalıdır. Yeniden kullanılmayacak olan ürünlerse, bir raf ya da masa üzerine yerleştirilerek dekoru tamamlamak için kullanılabilirler.